World Cafe – Carnaval de Nonformal

[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/world-cafe.jpg” height=”350″ width=”350″]
[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/carnaval-de-nonformal-baia-mare-2015.png”]
Ce este World Cafe?

World Cafe (sau Cafeneaua Publică) este o metodă de dialog activ, schimb de informații și găsire de soluții creative de acțiune. În general, World Cafe se folosește atunci când vrei să supui unei dezbateri relaxate un subiect anume, permițând totodată o interacțiune mare și relații apropiate între participanți. Este și o metodă foarte bună de consultare și participare la luarea deciziilor.

Oricât ar fi de reușită, o cafenea publică nu înseamnă mai nimic dacă nu rezultă în ceva. Acțiunile următoare cafenelei sunt generate de scopul pe care l-a avut organizarea dezbaterii.

Aşa cum sugerează şi denumirea, dezbaterea se organizează într-un spaţiu cât mai asemănător unei cafenele sau chiar într-o cafenea. Atmosfera relaxată a unei cafenele stimulează gândirea liberă şi creatoare, implicarea în dialog a tuturor participanţilor, chiar şi a celor mai timizi. Oportunitatea de a-i cunoaşte pe cei care au un cuvânt de spus pe un anumit subiect, posibilitatea de a interacţiona cu toţi aceştia şi generarea de idei noi sunt avantaje evidente ale folosirii acestei metode.

Prin plimbarea de la o masă la alta, este mai probabil ca participanţii să aibă oportunitatea de a-şi exprima opinia/a discuta pe toate subiectele care îi interesează.

Prin grupul mai restrâns, poate fi depăşită timiditatea unor participanţi şi o relaţie mai apropiată între orgnizatorii cafenelei şi participanți.

Participanţii la cafenea sunt aşezaţi la mese de câte 4-5 persoane, la fiecare masă dezbătându-se un aspect al problemei în discuţie şi, evident, servindu-se cafea şi răcoritoare. Subiectele de discuţie de la fiecare masă rămân aceleaşi pe toată durata cafenelei.

[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/educatie-nonformala.png”][image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/fii-nonformal.png”]
Unde și când?
[image style=”style-6″ position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/UP-TOWN-HOUSE.jpg”]

Locație: Up Town House

Data: Duminică 29 martie 2015

Ora: 15:00

[clients clientsset=”carnaval” title=”Metodele de educație nonformală din program” filter_disabled=”1″]
[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/03/erasmus-plus.png”]

Voluntarii internaționali din echipa de lucru a Carnavalului fac parte din proiectul CARNAVAL PLUS, al Serviciului European de Voluntariat, finanțat prin Programul Erasmus+. Ajunși în Baia Mare anul trecut în septembrie și octombrie, voluntarii sunt găzduiți de Team for Youth Association pe o perioadă de opt luni.