Aici! – de Andrei Tămâian

Hei, eu sunt Andrei și sunt voluntar în cadrul asociației „Team for Youth Association”. Pot să vă spun că îi drăguț pe aici. 🙂 Cu ocazia împlinirii unui an de voluntariat m-am gândit să scriu un articol. Deci, … să începem.

În mai puțin de o lună te vei acomoda cu ceilalți voluntari locali, SEV și cu staff-ul, iar vrând-nevrând îți vei îmbunătății involuntar cunoștințele de limbi străine cu voluntarii străini. Mai pe scurt, sunt oameni faini pe aici.

Să continuăm… Am început făcând voluntariat la orfelinatul de pe strada Griviței. Cu alte cuvinte îmi plac provocările. Am făcut diferite activități în care copiii își testau abilitățile practice, cele culinare și cele sportive. Cu alte cuvinte, am creat diferite obiecte (lămpi chinezești, titirezuri, animale din puf), am făcut prăjituri și am promovat jocul cu mingea și ieșirile în parc.

Cea mai bună senzație am primit-o când un copil relativ încăpățânat m-a ascultat dornic, săritor și entuziasmat în urma activității făcute. Adică el a făcut curățenie în camera în care noi, voluntarii formidabili, am proiectat un film pentru care cuvântul „BUUUN” nu ar fi fost de ajuns (idee originală). Aici am avut libertatea de mișcare în stabilirea activității cu ceilalți voluntari. Cu acest control și cu această cooperare am devenit mai încrezător și am început să am idei din ce în ce mai bune.

Alt lucru care m-a făcut să rămân voluntar aici este că ai cu cine și ai cu ce să îți ocupi timpul (fapt pentru care nu te plictisești). Socializarea și lucratul (muncitul de bună voie) sunt lucrurile pe care o să le țin minte. Sunt o combinație perfectă! Excepțională! Datorită acesteia acum îmi găsesc tot timpul ceva ce să fac.

Bineînțeles, aceasta este perspectiva mea asupra voluntariatului, iar a ta s-ar putea să fie alta. Spun că merită să vii și tu pe aici să vezi ce ai putea să înveți și cu ce vei rămâne. Ne vedem!