Elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au învățat despre voluntariat, discriminare și diferențele culturale

În cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare au petrecut astăzi, 3 aprilie 2013, câteva ore alături de voluntari ai asociației Team For Youth.

În prima parte a dimineții au învățat prin imagini și filmulețe ce înseamnă o organizație neguvernamentală de tineret, ce proiecte și activități se pot desfășura la ea și cum pot să facă și ei voluntariat. Ziua a continuat cu discuții despre discriminare, tipurile de discriminare și combaterea ei.

După ce au urmărit câteva clipuri video motivaționale și au avut o scurtă pauză, elevilor li s-au prezentat și câteva filme de tip „șoc cultural” (cultural shock) pentru a învăța cât de diferite pot să fie alte culturi și cum să le respecte. Bineînțeles că a venit și rândul distracției, elevii participând la un team building, fiind nevoiți să lucreze „sub presiune” în construirea unui pod de hârtie.

Activitatea a fost coordonată de nimeni alta decât colega lor de clasă, Mădălina Tămaș (clasa a X-a B), asistată de Ionuț Sabo și alți membri ai asociației. Mădălina este voluntară la T4UTH de mai bine de un an, iar în urma experienței de azi, mai mulți colegi i se vor alătura, dorind și ei să fie voluntari, să participe la activitățile organizate de Team For Youth Association.