Delivering Life – primul eveniment în Baia Mare

Luni, 24 februarie, în cinstea zilei de Dragobete, Team for Youth a sărbătorit diferit. Asociația a adus în Baia Mare o metodă de educație nonformală nouă, prin care tineri voluntari provoacă zâmbete și împart mulțumiri oamenilor din comunitate. Metoda se numește Delivering Life și a fost creată de un grup de tineri din București. Delivering Life își dorește să provoace evenimente memorabile în momente banale din viața oamenilor obișnuiți.

La Baia Mare, primul eveniment DL a fost organizat de Team for Youth cu suportul a 58 de voluntari locali. Aceștia au împărțit, în oraș, 4000 de minifelicitări de Dragobete, adresate oamenilor singuri sau posomorâți în ziua în care românii sărbătoresc dragostea. Fiecare minifelicitare a fost însoțită și de o bomboană. În mai puțin de 3 ore, 4000 de oameni au zâmbit și s-au bucurat de cadoul dulce și de mesajul de pe felicitare: ‚Iubirea este o chestie care te face să râzi atunci când ești obosit – Terri, 4 ani’.

Ne bucurăm să putem aduce instrumente și evenimente educaționale noi în Baia Mare. Delivering Life este o metodă destul de recentă, apărută chiar în Romania și, pentru că îi cunoaștem personal pe cei care au inițiat-o, am decis că 2014 va fi anul în care vom promova Delivering Life și în Baia Mare. Suntem printre primele orașe în care se întâmplă, deja, astfel de evenimente memorabile, pentru oameni aparent banali, în esență, cei mai importanți. Trebuie să mulțumim zecilor de voluntari care au răspuns apelului nostru și fără de care nu am fi putut livra viață la Baia Mare.– Andreea Țundrea, președinte Team for Youth Association.

Delivering Life abia a prins viață în Baia Mare. Evenimentul cu numărul 2 va avea loc în seara zilei de 8 martie și este, în continuare o surpriză. Alte evenimente lunare îl vor urma.

Toate pozele de la acțiune, aici.