Grow with the Flow – la final de proiect

“Grow with the Flow” este un proiect al Serviciului European de Voluntariat, finanțat prin Programul Erasmus Plus, la care au participat 5 tineri din Franța, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii.

Cei 5 voluntari din proiect  au învățat despre educația nonformală în cadrul unui eveniment de învățare de la Cluj Napoca, unde au și avut șansa de a experimenta și chiar de a implementa metoda respectivă pentru a testa rezultatele pe cae poate să le aibă.

Întorși în Baia Mare, cei 5 au avut apoi sarcina de a implementa aceleași metode de educație nonformală în comunitatea băimăreană. Mai multe școli din localitate și-au deschis porțile către educația nonformală, iar voluntarii din proiect au avut șansa să le vorbească tinerilor elevi despre educația nonformală și să aplice câte o metodă de învățare la clasă.

Cele 4 metode de educație nonformală despre care s-a vorbit prin școlile din Baia Mare sunt Diversity Learning, Labyrinth Theatre, Storytelling și Concretization through Action Method. Un număr de peste 200 de copii și tineri din Baia Mare au fost parte a procesului de educație nonformală dusă în școli de voluntarii din proiect.

Stagiul de voluntariat a durat 6 săptămâni, de la începutul lunii noiembrie, la mijlocul lunii decembrie, voluntarii întorcându-se în țările natale pentru a transmite mai departe cunoștințele dobândite aici.