INVITAȚIE – Nevăzătorii descoperă Europa

Asociația Team for Youth din Baia Mare invită persoanele cu deficiențe de vedere și însoțitorii acestora la o serie de două evenimente interculturale adaptate pentru aceștia.

După succesul din cadrul Caravanei Cinematografice pentru Nevăzători de la Baia Mare, din luna iulie, organizatorii continuă seria evenimentelor adaptate nevăzătorilor.

În zilele de 17 și 24 august 2015, începând cu ora 16:30, la Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare, bulevardul Independeței nr. 4B, voluntarii internaționali găzduiți de Team for Youth Association își vor prezenta cultura țării din care provin, după următorul program:

  • Luni 17 august, ora 16:30 – Belarus și Polonia;
  • Luni 24 august, ora 16:30 – Estonia și Ucraina.

Voluntarii au pregătit aceste prezentări în limba română, iar cei din public vor putea adresa întrebări la finalul prezentărilor, voluntarii internaționali fiind ajutați să răspundă de către voluntari locali ai asociației.

Pe lângă informații legate de specificul fiecărei culturi prezentate, invitații vor avea ocazia să asculte muzică tradițională provenind din țările respective, să învețe expresii uzuale în limbile vorbite acolo și să guste din preparatele culinare pe care voluntarii le vor pregăti pentru aceste două evenimente.

Seria de evenimente „Nevăzătorii descoperă Europa” se desfășoară în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” din Baia Mare și face parte din proiectul “Eye Care / Day Care” al Team for Youth Association, un Serviciu European de Voluntariat finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, în care 7 voluntari din Estonia, Belarus, Polonia și Ucraina desfășoară, timp de 12 luni, activități cu și pentru persoane cu deficiențe de vedere din județul Maramureș și activități de educație nonfomală și tabere de vară pentru copii din județele Maramureș și Sălaj.

Team for Youth Association pregătește și alte surprize nevăzătorilor. Trei evenimente culturale de amploare, adaptate pentru aceștia, vor fi implementate în Baia Mare până la sfârșitul acestui an.