O seară înfricoșătoare la Team for Youth

Luni, 4 noiembrie 2013, la sediul Team for Youth de pe str. Vasile Lucaciu, nr.55A a avut loc a IV-a seară poloneză în grădină. Cele 4 voluntare SEV venite din Polonia – Anna, Barbara, Ewelina, Magdalena – au pregătit o seară tradițională specifică zilei de 1 noiembrie, Święto zmarłych (Ziua Morților în poloneză), sau mai „americanizat”, Halloween.

Seara a început cu o piesă de teatru de umbre, bazată pe un poem de Adam Mickiewicz din 1823. Băimărenii prezenți au încercat să vorbească cu fantomele, să le ajute să treacă în lumea cealaltă. Pentru a facilita ritualul a fost prezent și un „vrăjitor” care a mediat „conversația”.

I-am invitat pe cei prezenți să se implice, să fie și ei actori în mica noastră piesă de teatru. Au zâmbit, au citit împreună cu noi în poloneză și astfel am încercat să creăm o experiență cât mai autentică.” ne detaliază Tabita Boier, vicepreședinte Team For Youth.

La sfârșitul spectacolului au fost prezentate două specialități poloneze, kutia (amestec asemănător cu cel din cozonacul cu mac) și prăjiturele în formă de degete, acestea fiind atracția evenimentului. Seara s-a încheiat cu printr-un alt ritual, de data aceasta de ghicit viitorul. Vizitatorii au turnat ceară lichidă printr-o cheie specială, creând astfel forme unice din care cei prezenți au încercat să prezică viitorul.

Deși aceasta a fost ultima seară organizată în grădina Team For Youth pe acest sezon, serile interculturale vor continua începând de săptămâna viitoare la Muzeul Județean de Artă, unde toți cei interesați sunt așteptați să-i cunoască pe voluntarii T4UTH și țările din care provin. Intrarea este gratuită.

[hr /]

Fotografii de la eveniment:

[button size=’large’ style=’flipit’ color=’undefined’ color2=’undefined’ href=’https://www.facebook.com/media/set/?set=a.635691076454099.1073741881.191009690922242′]Apasă aici pentru a deschide albumul foto![/button]

[hr /]