Spectacol inedit pentru copiii de la Centrul Comunitar Romanii

Copiii de la Centrul Comunitar Romanii din Baia Mare au fost invitați miercuri, 7 august 2013, la sediul Asociației Team For Youth unde au vizionat un spectacol de teatru de păpuși organizat de către voluntarii asociației.

Însoțiți de personalul de la centru, cei 37 de copii veniți în grădina T4UTH au umplut repede spațiul pregătit pentru ei, așteptând cu nerăbdare începerea piesei de teatru. După o scurtă introducere, spectacolul intitulat „Leul și șoarecele” a început cu aplauze și mult entuziasm din partea celor prezenți.

În urma mai multor momente pline de râsete și suspans, piesa a ajuns la final, copiii fiind întrebați ce au învățat și dacă le-a plăcut, fiind totodată rugați să completeze un mic formular de feedback în care au avut de încercuit un smiley fericit sau trist și animalul preferat.

„Colaborarea Team For Youth cu Centrul Comunitar Romanii a început în ianuarie 2013, timp în care voluntarii asociației au desfășurat sau au participat la activitățile zilnice ale centrului. Piesa de față are și un rol educativ, copiii învățând prin metode de educație nonformală că fințele depind unele de altele indiferent de mărime sau statut social”, declară Lucrețiu Pop, specialist relații publice T4UTH.

„De menționat că deși piesa a fost în limba română, voluntarii care au jucat în ea sunt veniți din Germania, Bulgaria și Portugalia, fiind o adevărată provocare pentru ei”, a punctat acesta.

Activitatea face pare din proiectul T4UTH intitulat „Carnaval de Nonformal”, proiect prin care 10 voluntari străini locuiesc în Baia Mare pe o perioadă de 8 luni. Proiectul este finanțat prin programul Tineret în Acțiune.

Spectacol de teatru de păpuși în grădina Team For Youth - Foto Lucrețiu Pop