Team For Youth a adus Caravana SEV și la Baia Mare

În data de 5 octombrie 2012, Caravana SEV a ajuns și la Baia Mare, fiind organizată pe plan local de către Team For Youth Association. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” unde au fost prezenți  40 de tineri, o parte din ei fiind voluntari străini veniți în România prin Serviciul European de Voluntariat.

Cei prezenți au avut ocazia timp de trei ore să se cunoască între ei, să afle ce înseamnă Serviciul European de Voluntariat (SEV) și cum pot aplica să devină și ei voluntari într-o țară străină. Spre sfârșitul zilei, Team For Youth a pregătit o surpriză celor prezenți, și anume participarea a 11 tineri voluntari SEV (din Italia, Spania, Germania, Turcia, România, Franța și Estonia) care au povestit fiecare despre experiența lor într-o țară străină. Încurajați de către organizatori, participanții au profitat de ocazie și le-au adresat o mulțime de întrebări acestora.

Majoritatea tinerilor prezenți la eveniment fac deja parte dintr-un ONG, la eveniment fiind reprezentate 11 asociații din Baia Mare: Asociația Autism, ASSOC, Consiliul Local al Tinerilor Baia Mare, DEIS, International School of Transylvania, YMCA Baia Mare, Nature’s Guardian, Asociația de Tineret pentru Protecția Mediului, Rotaract Team Baia Mare, Vis Juventum și Asociația Voluntari pentru Viitor (2V).

Team for Youth Association a trimis prin Serviciul European de Voluntariat până în momentul de față 50 de tineri români din toată țara și a găzduit în Baia Mare 64 de voluntari SEV veniți din diferite colțuri ale continentului, însumând un număr de 12 țări.

Tinerii care doresc să facă un stagiu de voluntariat în străinătate sau doresc să cunoască voluntarii străini găzduiți în Baia Mare sunt invitați să acceseze pagina de Facebook a Team For Youth Association (www.facebook.com/t4uth) sau să viziteze sediul asociației pe str. Vasile Lucaciu, nr. 55A.

[hr /]

Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate şi Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia ART Fusion, Bucureşti, şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, linia  Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente şi materiale informative.