Se caută voluntari pentru două proiecte în Italia

Servicul European de Voluntariat – Italia

PERIOADA: ianuarie 2015 – septembrie 2015

LOCAȚIE:  Luserna San Giovanni (provincia Torino) – 2 locuri disponibile și Lenzima di Isera (la o oră distanță de Verona) – 1 loc disponibil

Proiectul din Luserna San Giovanni este găzduit de Refugio Re Crlo Alberto, un centru pentru persoane vârstinice și adulți care suferă de Alzheimer. Principalele responsabilități ale voluntarului vor fi de aoferi ajutor personalului la aranjarea și servirea meselor, organizarea și participarea la activități de animație pentru bătrâni (soft gym, meloterapie, jocuri, dans, etc) și stabilirea unor relații cu clienții refugiului. Voluntarii vor fi cazți în camere single sau duble în clădirea refugiului, dar separat de clienții obișnuiți ai centrului.  Fiecare cameră are baia ei separată și acces la internet. Mesele sunt servite la cantina centrului. Descrierea completă a proiectului, aici.

Proiectul din Lenzima di Isera se desfășoară la Cooperativa Sociale Villa Maria. Cooperativa are mai multe centre de servicii pentru persoane cu dizabilități psihice. Unele activități se desfășoare la centre cu persoane internate pe termen lung, altele la centre de zi, cu persoane semi-autonome. Voluntarii vor fi cazați în apartamente ce aparțin Cooperativei, dar nu în contact direct cu ceilalți clienți. Spațiile de socializare sunt comune cu cele ale beneficiarilor instituției. Descrierea proiectului, aici.

La fel ca în orice alt stagiu EVS se oferă:

  • costuri de transport – în limita fondurilor disponibile
  • asigurare medicală complexă
  • bani de buzunar  115
  • bani de mâncare
  • cazare
  • servicii de mentorat și cursuri de limba italiană.

Condiții de participare:

  • completarea formularului atașat, cu o poză și o scrisoare de motivație
  • vârsta între 18-30 ani
  • cunoștințe minime de limba engleză sau italiană

Cei interesați sunt rugați să completeze formularul până în data de 9 aprilie și să îl trimită pe mail către evs@t4uth.ro   Dacă ești interesat de ambele proiecte, te rugăm să ne indici ordinea preferințelor și să complezi două aplicații și două scrisori de motivație, fiecare legată de profilul proiectului ales. Menționăm că proiectul va fi depus spre finanțare la data de 30 aprilie 2014.

Rezultatele selecției vor fi anunțate pe mail în data de 30 aprilie. Vă rugăm să nu solicitați confirmare de primire a aplicațiilor, deorece numărul mare de mesaje primite zilnic nu ne permite să răspundem punctual la fiecare. Mulțumim pentru înțelegere și mult succes!