SEV în centre pentru copii Lituania, Vilnius

Căutăm voluntari pentru un centru afterschool pentru copii! În prezent, organizația are 3 ramuri (2 centre de îngrijire socială a copiilor și un centru de tineret). Toate 3 centrele sunt localizate în două zone diferite ale orașului Vilnius.

Datele de desfășurare ale stagiului: 12 martie 2018 (data flexibilă) – 07 februarie 2019

Pe data de 31 ianuarie 2001 poliția din Vilnius a creat un club unic pentru copii și adolescenți. Principalul obiectiv al acestui club a fost prevenirea consumului de droguri și a criminalității prin oferirea de sprijin social, material și psihologic, prin organizarea unor activități în timpul liber pentru copii și adolescenți.

Ca voluntar vei avea un rol proactiv, asistându-i pe ceilalți membri ai echipei care sunt deja implicați în proiect, oferindu-le ajutor pentru îndeplinirea sarcinilor, prin participarea la activitățile cu copiii și tinerii având tot timpul suportul necesar și pregatirea pentru planificarea activităților. Vei avea diferite sarcini în funcție de locul unde vei implementa activități.

Nu există cerințe speciale pentru voluntari: aceștia trebuie să fie auto-motivați, dispuși să accepte încercări noi, deschiși în munca cu oameni care provin din diferite medii și culturi, dinamici, maleabili, pozitivi, flexibili, și cu proprie inițiativă!

Voluntarul nu va înlocuii un profesor, ideea principală este să fii capabil să gasești sensul pozitiv al fiecărei experiențe. Când treci de la o cultură la alta, ai multe lucruri care te pun la încercare, dar pe care trebuie să le înveți, precum: înțelegerea diferitelor ~coduri culturale~, valoarea anumitor grupuri de oameni cu care lucrezi, în ce fel este influențat modul de gândire și stilul lor de viață de către normele materiale ale țării, limba, etc.

În timp ce vei lucra în aer liber vor avea loc activitați creative, comunicare cu tinerii, sau doar vei sta cu ei într-un spațiu non-formal. Voluntarul va învăța cum să-și facă cunoștințe și cum să comunice cu tinerii care nu au la fel de multe oportunități precum ceilalți. El/Ea va putea învăța cum să-și îmbunătățească stima de sine, alături de tineri și copii, cum să-i motiveze pe aceștia să gasească activități pozitive, și lucruri pozitive în viețile lor.

Mai multe informații aici:

INFO PACK (în engleză)

Aptitudini de muncă în echipă:

Voluntarul își va planifica activitățile împreună cu echipa. În unele activități el/ea va trebui să coopereze cu alte persoane (alți voluntari, parteneri, practicanți, etc.). Voluntarul va avea un mentor în timpul activităților, care îl va ajuta să învețe cum să lucreze cu alte persoane, cum să trateze copiii sau pe cei care sunt slab motivați, cum să procedeze în anumite situații, de exemplu când unii oameni au păreri diferite, și cum să gasească un compromis.

Aptitudini lingvistice:

Voluntarul va participa la ore de limba lituaniană pentru a învăța limba.

Aptitudini organizatorice:

Voluntarul va învăța cum să organizeze diferite evenimente precum: ateliere de lucru, petreceri, concerte

Cum aplici?

Trimite DE URGENȚĂ un CV și o scrisoare de motivație în engleză (ambele) pe adresa remus@t4uth.ro. Să fii gata de plecare. Va urma un scurt interviu cu coordonatorul din Vilnius și apoi un pre-departure cu membrii asociației T4UTH.