Voluntariat in Lituania: ESC Brings Together

Căutăm voluntari dornici să activeze în mai multe organizații din Lituania. Începem proiecte în Octombrie/Noiembrie 2020, cu durata de 11 luni.

Proiectele pot suferi modificări (sunt flexibile) în funcție de situația pandemiei la nivel European. Lituania descrisă de voluntari: umedă; peisaj verde frumos; orașe interesante de vizitat; mâncare bună (în special pentru mâncătorii de carne) cu excepția grikiai; ușor de călătorit (atât în ​​interiorul, cât și în afara țării); majoritatea tinerilor cunosc limba engleză; sigur; păduri nesfârșite; lacuri multe; lituanienii vor iubi efortul dvs. de a vorbi în lituaniană; țară în general nedescoperită;

DETALII DESPRE PROIECT:

 • Numele proiectului: ESC Brings Together
 • Perioada:  Octombrie/Noiembrie 2020 – August 2021
 • Locație: Ukmergė și Kaunas, Lituania
 • Organizația coordonatoare: Kaunas Valdorf School, Sport Studio Balansas + organizații partenere

PROFILUL VOLUNTARILOR PE CARE ÎI CĂUTĂM:

 • cetățeni români;
 • vârsta cuprinsă între 18-30 de ani;
 • cu timp pentru a se dedica activităților din proiect pe o perioadă de aproape un an;
 • persoane active, care iubesc natura;
 • să poată să lucreze cu toate categoriile de vârstă;
 • să fie confortabili cu ideea de a împărți o cameră cu alți voluntari;
 • persoane curate, sociabile care respectă regulile impuse de coordonatorii proiectului;
 • cunoștințe minime spre medii de limba engleză;
 • fire sportivă, sociabilă și adaptabilă.

ACTIVITĂȚILE PROPUSE:

Școala Kaunas Valdorf
Este situată în Kaunas – al doilea oraș ca mărime din Lituania. Este o școală neguvernamentală cu sediul în Waldorf:
pedagogia și-a propus să sprijine conștiința de sine a copiilor, încrederea în propriile abilități și creativitate. Cooperarea puternică între copii, profesori și părinți este o cheie a sistemului educațional Waldorf. Voluntarii vor face parte din comunitate și vor participa la activități școlare și de grădiniță. Voluntarul poate ajuta educatorii în activitățile zilnice – întâlnirea copiilor, conducerea cercului de dimineață, pregătirea mesei, activități afară însoțind copiii în pădure și în parcul local.
Voluntarul la școală va organiza activități de educație nonformală în timpul pauzelor (meciuri de frisbee, volei, baschet, inițiază alte jocuri) și după școală (improvizații muzicale, activități de teatru și scout, ajută în grupul de după școală. De câteva ori pe săptămână, voluntarul îi va însoți pe copii la piscină (30 minute de mers) și îi va ajuta pe copii să se pregătească de activitățile din piscină, uscarea părului, etc. De două ori pe săptămână cu comunitatea școlară (părinți – voluntari) va ajuta la distribuirea mese de prânz. Voluntarul va avea spațiu în program pentru inițiative personale în cadrul activităților după școală, precum și în timpul pauzelor.

https://www.facebook.com/valdorfas.org/

Studioul de sport Balansas
Este situat în Ukmergė – orașul mic, la 70 km distanță de capitala Vilnius și Kaunas. Balansas are două componente – prima este dedicată pentru activități sportive (antrenamente funcționale și altele) și al doilea – pentru perete de escaladă și activități cu copii. Principalele activități regulate ale organizației: pregătire funcțională pentru adulți, cursuri de sănătate pentru copii mici (1,5-3 ani), exerciții pentru seniori. Activități de sezon – participarea la antrenamente în aer liber, evenimente publice, organizarea de exerciții de dimineață în timpul festivalului orașului, tabere de vară pentru copii și altele. De asemenea, proiectul „Tineretul vorbește” constă în întâlniri săptămânale cu tinerii pentru a discuta și împărtăși subiectele și a le filma. Voluntarii vor sprijini activitățile studioului, vor lucra cu copiii și tinerii, vor ajuta la pregătirea activităților și vor îndruma activități pe peretele de cățărare. Este o oportunitate excelentă pentru voluntarii activi și sportivi.

https://www.facebook.com/svsbalansas/?ref=br_rs

Centrul de agrement pentru tineret
Este situat în Ukmergė, precum și în studioul de sport Balansas. Activitățile din Centrul de agrement pentru tineri se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani. O atenție deosebită este acordată colaborării
tinerii cu mai puține oportunități, cu riscuri la nivel social sau economic, precum și tinerii cu probleme de învățare și socializare. Centrul este implicat activ în activități atât la nivel național, cât și internațional.
Voluntarul  va ajuta la organizarea de întâlniri informale cu tinerii – discuții, gătit, turneu de tenis de masă, jocuri de masă, seri de proiecții de filme. Va fi acorda atenție comunicării cu vizitatorii centrului și va avea, de asemenea, mult spațiu pentru inițiative personale. Este o oportunitate pentru o persoană extrovertită și comunicativă.

https://www.facebook.com/jaunimolaisvalaikiocentras/

CA VOLUNTAR, BENEFICIEZI DE:

 • rambursare costuri de transport dus-întors, bazate pe banda de distanță (în limita a 275 Euro);
 • bani pentru mâncare și bani de buzunar;
 • cazare (cheltuieli acoperite de proiect) alături de voluntarii din proiect;
 • transport gratuit în deplasări și suport logistic pentru activități;
 • un mentor care se va asigura că procesul tău de învățare și dezvoltare personală se desfășoară în mod optim;
 • un coordonator de proiect care îți va oferi un orar de lucru și îți va superviza activitățile, asigurându-se că tu și echipa ta le vor duce la bun sfârșit (și în condiții de maximă siguranță);
 • un certificat de tip Youthpass care să ateste experiența ta internatională ca experiență de învățare;
 • cursuri de limba lituaniană, gratuite;
 • activități outdoor;
 • asigurare medicală complementară pe toată durata stagiului, prin CIGNA Insurance Plan;
 • un Pre-Departure training alături de membrii echipei Team for Youth, pentru a te pregăti înainte de plecare (culture shock, terminologie în acest tip de proiecte, drepturi și responsabilități ale voluntarului, planul de asigurare CIGNA, Youthpass).

CUM APLICI?

Pentru înscriere, trimite un email în engleză cu subiectul ”ESC Brings Together” la adresa remus@t4uth.ro. Acest email trebuie să conțină formularul de aplicație (application form), completat de tine, în engleză. Acesta te rugăm să îl descarci de aici:

Application form Lituania

Candidatul selectat va fi contactat pentru a confirma participarea la proiect. Va urma un interviu Skype/Zoom/Messanger cu coordonatorul de proiect și cu reprezentantul asociației de trimitere… și apoi pregătirile de plecare. Mult noroc!

DATA LIMITĂ 28 SEPTEMBRIE 2020!