Voluntariat în Uganda: PARADISE ECO HUB

Căutăm un voluntar pentru un proiect în Uganda! Voluntarul va fi implicat în proiectul REACH, cu o durată totală de 3 luni (din 01/05/2022 în 30/07/2022) timp în care va lucra într-o școală primară (Bwama Primary School) și va susține proiectele organizației gazdă im implicându-se activ în programele acesteia. Pregătește-te pentru experiența vieții și fă o schimbare!

Lusuganda Developlment Initiative (LUSUDI Uganda) este un ONG fondat în 2009 de localnici cu scopul de a susține comunități vulnerabile. Asociația colaborează în special cu centre de învățământ, case de copii, orfelinate, muzee și instituții de cultură locale.

Misiunea sa constă în susținerea și promovarea programelor de dezvoltare integrată durabilă prin managementul mediului și al resurselor naturale, buna guvernare și responsabilitate socială, sănătatea comunității, cercetare, conștientizare și educație, creativitate și inovație pentru generațiile prezente și viitoare din Uganda și nu numai.

DESCRIEREA ACTIVITĂȚII:

Voluntarul va colabora cu ONG-ul LUSUDI Uganda pentru ca să:

 1. ajute organizația să se orienteze spre generarea unui impact pozitiv în comunitate prin proiecte și inițiative noi, bazate pe cunoștințele și abilitățile acestuia.
 2. implementeze activități educaționale/recreative într-o școală primară,
 3. activeze ca personal de sprijin în organizația gazdă.

Locația activităților este în orașul Kabale, Uganda de Vest.

CAZARE, MÂNCARE ȘI TRANSPORT:

 • Voluntarul va fi găzduit spațiu tip resort, care va asigura cazare și mâncare (meniu internațional).
 • Voluntarii vor trebui să sosească pe aeroportul Entebbe International Airport din Uganda (9 ore distanță față de orașul unde va fi găzduit) sau pe Aeroportul Kigali International Airport în Rwand (3 ore distanță). Voluntarul va primi îndrumare din partea organizației cum să ajungă la locul de cazare.
 • Pentru transportul din RO și până în Uganda se acordă o rambursare de până la 820E, prin program, pe baza de bilete de călătorie, boarding pass-uri și facturi.
 • Voluntarul primeste bani de buzunar – 3E/zi – prin program.
 • Costurile de viză, deplasare și traducere pentru viză,  precum și costuri legate de teste COVID (costuri excepționale) se decontează până în limita de 150E, prin program, pe baza de facturi, dovezi ale plății. Viza de proiect va putea fi doar ”viză de turist pentru 90 de zile” ea se obține DOAR din aeroport odată ce voluntarul a aterizat.
 • Cazarea, masa, deplasările locale în scop de proiect și materialele pentru activități sunt și ele acoperite, prin program.

Voluntarul va avea, de asemenea, timp liber pentru a se bucura în acțiuni întreprinse singur sau împreună cu asociația gazdă și ceilalți voluntari.

PROFILUL PARTICIPANTULUI

Organizația acceptă voluntari cu următoarele cerințe:

 1. Voluntarului i se cere să fie responsabil și să respecte organizația de găzduire și de trimitere.
 2. Voluntarul trebuie să poată comunica în limba engleză pentru a interacționa cu asociația gazdă și comunitatea locală.
 3. Voluntarul trebuie să fie capabil și dispus să lucreze cu copii provenind din comunitatea locală.
 4. Voluntarul trebuie să fie pregătit mental și fizic să experimenteze și să petreacă 3 luni într-o cultură (foarte) diferită.
 5. Pentru acest proiect T4UTH acceptă doar participanți cu naționalitate Română, cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, capabili să călătorească.

VACCINURI / CERINȚE EXTRA:

 1. Vaccin covid / certificat verde necesar + dovada vaccinării.
 2. Vaccin împotriva febrei galbene (yellow fever) file (cnscbt.ro)
 3. Vaccin antihepatită și antitetanos – recomandate, dar nu obligatorii.
 4. Este recomandat achiziționarea de către voluntar de medicamente antimalariene Malaria – Antimalariene – Medic Info.
 5. Asigurare de sănătate integrală și/sau de călătorie.

Acestea nu sunt rambursabile prin proiect!

CUM APLICI PENTRU ACEST PROIECT:

Pentru a aplica pentru acest proiect, trimite-ne un email la remus@t4uth.ro însoțit de CV-ul și motivația pentru care dorești să participi la acest proiect. Acestea trebuie să fie în engleză. În caz de selecție în această fază, voluntarul va fi contactat de un reprezentant din cadrul Asociației Team for Youth pentru un interviu zoom. Selecția finală va fi realizată de un membru al asociației LUSUDI Uganda. Orice cheltuială sau decizie trebuie luată doar în caz de selecție și semnare a contractului cu organizațiea gazdă.

TERMENUL (prelungit) de aplicare este până pe 25 martie 2022!

Proiectul de față este una dintre activitățile de voluntariat din cadrul proiectului REACH.
Proiectul REACH este despre cooperare, dezvoltare și abilitarea tinerilor. Scopul principal este de a promova abilitarea tinerilor prin oportunități de voluntariat și exemple de antreprenoriat social în Africa. Pentru organizatiori, este important să inspire tinerii să devină antreprenori și să aibă un control asupra parcursului lor profesional. În același timp, REACH își propune să sprijine dezvoltarea activității pentru tineret pe alte continente. Team for Youth cooperează în acest proiect împreună cu parteneri din Uganda, Kenya, Spania, Republica Slovacă, Macedonia de Nord și Republica Cehă. Acest proiect a fost co-finanțar de programul Erasmus+.