Despre mine – Gânduri din Polonia

Monica Mihai este din Buzău și este la finalul stagiului ei SEV din Polonia, orașul Lodz. Timp de șase luni a luat parte la activitățile Bibliotecii pe trei nivele – ”3 Pietra”, organizând activități cu vizitatorii bibliotecii sau cu copii, cluburi de cărți europene sau seri interculturale, alături de ceilalți voluntari. Gândurile ei, mai jos.

Înainte de a deveni voluntar SEV îți recomand să te gândești bine la proiectul pe care-l vei alege astfel încât să-ți contureze viitorul.

Hai să-i lăsăm la o parte pe oamenii cu care vei lucra pentru că, în primul rând, este vorba de tine. În viață, trebuie să fii conștient(ă) de faptul că, pentru persoana ta, TU vei fi întotdeauna pe primul loc. În momentul în care tu vei reuși să te iubești, să te apreciezi, să te controlezi și să-ți direcționezi energiile, vei fi în stare să-i ajuți și pe ceilalți.

Desigur, de multe ori se întâmplă să fi confuz și e în regulă, însă este vital să fii conștient că viața îți aparține și că poți face absolut tot ce-ți dorești atâta timp cât nu uiți o regulă foarte importantă: “what goes around comes around“.

Playing with kids in Three Floors Library

Proiectul meu din Polonia se va finaliza în curând. Am locuit în Lodz din ianuarie și am lucrat într-o bibliotecă în care am avut șansa de a gândi și realiza workshop-uri pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Mi-am dorit să fiu trainer și obținusem certificarea cu 3 luni înainte de a pleca în Polonia.

Înainte de a veni aici, am vizualizat și celelalte proiecte SEV iar cel care mi se potrivea cel mai bine era acesta. A fost o perioada magică pentru mine pentru că am observat modul în care copiii reacționează în diferite situații. Poate și mai important a fost că am descoperit o nouă… Monica. E destul de complex ceea ce s-a întâmplat aici.

Mi-a plăcut foarte tare proiectul iar oamenii sunt minunați, probabil de-asta m-am simțit atât de bine aici. Totul a ajutat la dezvoltarea mea personala: lucrul cu copiii, cunoașterea unor varietăți de culturi, călătoriile… Personal sunt foarte mulțumita de experiența mea din Polonia… inclusiv de vremea de-aici… E mai frig in Romania!!!

Proiectele Serviciul European de Voluntariat au fost concepute pentru a vă ajuta pe VOI tinerii! Recomand acest tip de experiență! N-o ratați!

Intercultural stories for children in the Three Floors Library