EVS Stories: De sezon cu baby turtles – de Nicoleta

Mă numesc Nicoleta, sunt din Hunedoara, asistent social de profesie, însă în prezent sunt învățătoare. Sunt o  persoana simplă, căreia îi place simplitatea, şi apreciez oamenii onesti si sinceri. Iubesc marea şi ador muntele aşa că încerc să găsesc soluții și oportunități pentru a împăca cele două plăceri.

Începutul călătoriei mele a fost unul cu mult entuziasm și plin de dorința de a învăța cat mai multe lucruri noi (turtles and baby turtles).

Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği (Third Eye Education and Youth Association of Mediterranean – TEAM) este situată în Kazanlı – Mersin – Turkey. Aceasta organizatie a fost înființată în 2009 pentru a proteja viața sălbatică și naturală, împreună cu comunitatea locală și tinerii din și în jurul orașului Mersin.

29 EVS Stories De sezon cu baby turtles (1)

Aici am avut ocazia să cunosc, să învăț, să descopăr, să prețuiesc și să iubesc mai mult oamenii, copiii, animalele, natura. Este un loc în care vezi cat de importanți sunt cei cărora chiar le pasă și care chiar se implica în protejarea naturii și a animalelor sălbatice în totalitatea cuvântului.

Dacă îți place marea, daca îți place sa îți petreci majoritatea timpului în afara apartamentului/casei, daca îți plac plimbările pe plaja… aici ai șansa să le faci pe toate. Astfel că, în timpul sezonului depunerii oualor, voluntarii curăță plaja după-amiaza târziu și merg pe plajă în fiecare seară (aproximativ 9 km) pentru a monitoriza și a proteja țestoasele mămice, iar ulterior pentru a proteja puii de țestoasă de prădători, cum ar fi câini, crabi etc. Am avut sansa sa vad atat țestoasele adulte în perioada depunerii ouălor, cât și puii de țestoasă cand ieșeau din cuib.

Este un sentiment minunat atunci când vezi ca tot efortul depus pentru protejarea țestoaselor este răsplătit, iar puii de țestoasă supraviețuiesc.

29 EVS Stories De sezon cu baby turtles (4)

Nicoleta își încheie stagiul din proiectul ”Open New Gates via EVS”, un proiect de Serviciul European de Voluntariat Erasmus Plus în câteva săptămâni. Dacă îți dorești și tu o experiență similară, nu ezita să ne contactezi! Mai avem locuri, pe același proiect în această toamnă!

29 EVS Stories De sezon cu baby turtles (2)