EVS Stories: Puțin despre mine (I) – by Wolfram Probst

Să vă spun câteva lucruri despre mine: Mă cheamă  Wolfram Merlin Probst. Vin din lacul Constanz pentru a ajuta la promovarea EVS (European Voluntary Service) în ţara voastră şi de curând şi a mea.

Nu că vreau să încep să conving lumea pentru a lucra în străinătate la o firmă de construcţii sau cules căpşuni, ori la o fermă de vaci, porci, găini etc. Nu!

Dar pentru a avea parte de un lifestyle deosebit si bine pregătit, organizat, plătit, asigurat, cu un mic venit lunar, dar nu lipsit de apă caldă… şi mâncare… şi asigurare. Ceva pentru toată lumea tânără, pentru Europa liberă, pentru cei care vor să vadă diferenţe de limbaj,  culturi din o altă ţară. EVS e fără stres şi ocupaţii neplăcute, mai cu bun simţ şi bine înţelese, de minţi pline de idei faine. În EVS ideile tale sunt susţinute și, dacă ai timp, te mai și plimbi!

Du-te!

Du-te ca şi mine şi fă ceva bine, că nu-i iute.

Cu ocazia asta nu am vrut să mai stau în Germania și mi-am cumpărat o motocicletă! Cu puţin bagaj, fără coadă la vamă şi alte complicaţii neplăcute… Ajungând în Maramureş, Baia Mare, Romania la TEAM 4 YOUTH, am fost binevenit de Monika, Steli si Remus şi mulţi alţii care păzesc şi ocrotesc asociaţia asta.

Te întâlnești cu alţi tineri din Spania, Portugalia, Austria şi Lituania. Mai sunt și francezi și turci, unguri si români.

Cu ei am să petrec cca. 8 luni (pentru că atât durează proiectul meu)!

76 Wolfram EVS Stories Blog Team For Youth Putin Despre mine 1

Ca o nota de încheiere: dorec să mulţumesc celor care m-au primit atât de călduros şi care mi-au dat oportunitatea de a ajunge aici şi m-au  introdus în proiectele la care lucrez momentan. Totodată ţin să menţionez că abia aştept activităţile viitoare.

Wolf (Germania) is hosted in Baia Mare by Team for Youth Association, in the “IN4EVS” project, an European Voluntary Service financed by the European Commission through the Erasmus Plus Program. He speaks Romanian (begginer level) and he wanted to get the chance to use it in written form.
Official IN4EVS Logo