”Hola, que tal!” Aşa a început aventura

Nu întotdeauna proiectele SEV sunt anunțate cu 2 luni înainte. Se întâmplă uneori să avem proiecte ”spontane”, care se aprobă cu puțin timp înainte de începerea activităților și care se arată atât de promițătoare ca locație, calitate și activități, încât decizia de a aplica vine și ea spontan.

Este și cazul proiectului din Zaragoza, Spania ”Education during free time”. După doar o săptămână de promovare, Mihaela Cristea s-a încumetat să se arunce ”head-on” în acest proiect și după o conversație pe skype, mai multe emailuri și telefoane a achiziționat biletele și a aterizat în Zaragoza. Se pare totuși, că a făcut alegerea corectă. O parte din experiența ei din acest proiect de 3 luni (voluntara se află acum la jumătatea stagiului) o puteți afla chiar de la ea!

MIHAELA CRISTEA, 27 :

Voluntar european pentru 9 săptămâni! Mă numesc Mihaela, sunt din Târgu-Jiu şi momentan sunt în Spania, într-un oraş din nord-estul ţării, Zaragoza. SEV-ul meu se desfăşoară la Océano Atlántico, o Asociaţie Culturală şi Sportivă care se ocupă de educaţie non-formală pentru copii şi tineret. Serviciul European de Voluntariat mi-a oferit o şansă extraordinară de a face acest stagiu, de a cunoaşte alte obiceiuri, de a  vizita noi locuri şi de a lucra alături de o echipă extrem de motivată şi tânără!

[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/07/Miahela-Cristea-Zaragoza-1.jpg”]

Totul s-a petrecut foarte repede, am aplicat pentru proiect, am fost selectată (ce noroc!) şi după două săptămâni am şi primit biletul de avion spre Spania. La aeroport în Zaragoza am fost întâmpinată de coordonatoarea mea spaniolă, Aurora şi de colega mea de proiect, Andreea, tot din România dar dintr-un alt oraş. Aşadar, experienţa mea ca voluntar european a început vara, în iunie şi va dura până în august, într-o regiune foarte frumoasă şi încărcată istoric – Aragon.

Prima săptămână a fost de acomodare şi plină de descoperiri culturale – muzee, palate, piaţete fermecătoare, bulevarde cu palmieri exotici, bazilici în stil mudéjar dar şi gastronomice – tapas, paella, patatas bravas, tortilla de patatas. Nu am vizitat Spania continentală până acum şi este fascinant cât de amabili, prietenoşi şi plini de viaţă sunt spaniolii. Se bucură de fiecare moment şi pun pe primul plan comunicarea cu ceilalţi. Aşa că şi la organizaţia mea am avut parte de o primire călduroasă, Aurora mi-a oferit un caiet personalizat pentru toate proiectele pe care le vom face împreună şi pentru a nota orice gânduri referitoare la această experienţă.

[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/07/Miahela-Cristea-Zaragoza-4.jpg”]

Am participat deja la câteva activităţi creative în şcoli şi biblioteci, cu grupuri de copii, alături de monitorii de la asociaţie, urmărind cum abordează proiectul şi câtă pasiune pun în tot ceea ce fac. Am multe de învăţat de la ei şi de-abia aştept să văd planurile pentru săptămâna viitoare, când voi pune în aplicare propriile idei de educaţie creativă!

[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/07/Miahela-Cristea-Zaragoza-3.jpg”]
[image style=”no-style” position=”below” src=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/07/Miahela-Cristea-Zaragoza-5.jpg”]