Povestiri din proiecte: Despre experiența mea în Italia – de Rareș

Salut! Eu sunt Rareș și am să îți povestesc la ce să te aștepți în următorul proiect Erasmus ????

În primul rând așteaptă-te să cunoști o mulțime de oameni din toate colțurile lumii. Personal, am fost puțin mai timid la început dar aparent așa s-au simțit si ei.  Toată lumea dorește să se simtă confortabil și să comunice, deci nu te teme, o să vă împrieteniți!????

De asemenea, activitățile din cadrul proiectelor de acest tip sunt super fun dar și provocatoare. Erasmus nu este doar despre distracție și petreceri, deseori o să abordați teme care ne vizează pe noi ca indivizi (introspecție) dar și discuții despre societatea în care trăim. Aici o să îți poți expune punctul de vedere și să îl discuții cu ceilalți participanți sau vei putea descoperi noi perspective care te vor ajuta să înțelegi lucrurile în profunzime.

Eu am aplicat prin intermediul asociației locale unde am practicat voluntariat (T4UTH), dar asemenea oportunități se pot accesa foarte ușor și de pe site-ul Erasmus+.

Acesta a fost al doilea proiect Erasmus la care am participat și a fost genial  Am reușit să învăț o mulțime de lucruri noi și totodată să îmi împărtășesc experiențele cu membrii grupului. Noi am avut oportunitatea să explorăm și împrejurimile, orașe precum Pisa, Florența și Livorno. Asemenea proiecte oferă deseori și timp liber pentru comunicare, explorare și jocuri.????

Rareș și Remus au făcut parte din echipa română din cadrul proiectului de Training Internațional ”Youth in TransformACTION”, co-finanțat de programul Erasmus Plus și implementat în Calambrone, Italia de către organizația italiană ”Effetto Domino Firenze”.