Povestiri din voluntariat: În verde 3

Alexandru, Diana și Alina au participat vara aceasta la proiectul VOLIN GREEN (aflat la a 3-a ediție) în sudul Franței! Alături de o echipă multiculturală au învățat despre practicile eco în agricultură și despre viața în comun. O mică parte din experiența lor în acest stagiu de voluntariat scurt mai jos:

Experiența mea cu Vol’in Green a fost una de neuitat! Am învățat despre permacultură, am lucrat cu fermierii, am experimentat valoarea de a trăi într-o comunitate. Cea mai bună parte a fost gătitul împreună! Împrejurimile au fost întotdeauna atât de uimitoare, iar traiul în inima naturii a fost cu adevărat cireașa de pe tort.
Activitățile și jocurile noastre au fost, de asemenea, foarte creative și distractive; ne-au făcut să ne conectăm și să învățăm unii despre alții. Echipa de organizare este o gașcă drăguță și are mare grijă de tine, întrebându-te mereu despre nevoile și sentimentele tale și fiind dispusă să te ajute cu tot ce ai nevoie. M-am simțit în siguranță și foarte bine. Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii pe care i-am întâlnit!
(Diana)

Participarea la activitatea Hors Pistes Vol In Green III este o experiență care nu poate fi descrisă în cuvinte, dar voi încerca să fac tot posibilul. Imaginați-vă că ați întâlnit oameni mișto și acum faceți-o de 2 ori mai bine… Aceasta este echipa Hors Pistes, ei sunt, practic grozavi, plini de energie, ambiție, creativitate, glume și good vibes.
Când îi veți întâlni, vă veți simți deja confortabil din atâtea motive.
Vol in Green este un stil de viață care trebuie încercat din atât de multe motive, cum ar fi: să trăiești verde în Alpi cu oameni care îți împărtășesc multe dintre valorile, obiectivele și așteptările tale. Când te alături familiei Vol in Green vei face parte din ea, uneori este ușor, alteori sunt interacțiuni normale, dar din experiența mea, nimic nu poate fi rezolvat și discutat. Vibrația este pur și simplu incredibilă, deoarece locația este în Alpii francezi, vei vedea atât de mulți munți, copaci, râuri, lacuri și natură încât te vei reconecta cu natura ta interioară.
Cele 3 activități principale au fost legate de agricultură/grădinărit, organizarea unui festival local și dezvoltare personală/de grup. Nu vă faceți griji chiar dacă nu aveți energie, energizantele lor vi-o vor da (fiți pregătiți să învățați cel puțin 1 pe zi).
Pentru mine personal, Vol in Green III a fost o experiență extraordinară, așa cum am mai spus, acesta este un stil de viață diferit de la o persoană la alta, deoarece ești inclus în grup, dar și capabil să ai propriul tău ritm.
Viața este frumoasă în Vol și Verde.

(Alex)