Sopco Nicolae: Descoperirea istoriei prin educație non-formală

Salutare, numele meu este Nicolae, am 19 ani şi sunt din Baia Mare. Am ales să fac SEV deoarece am vrut să descopăr o noua cultură, noi provocări și noi experienţe.

Proiectul meu a început din 1 iunie, iar durata lui este de 6 luni. Activitățile au loc într-un muzeu aflat în oraşul Klodzko din Polonia.  Proiectul constă în crearea de activitaţi nonformale pentru copii, pe o temă istorică aleasă.

Acest proiect, mi se pare foarte interesant şi ceva nou, deoarece în România, personal, nu am întâlnit muzeu care să facă astfel de activităţi pentru copii. În acest fel copiii ar fi mult mai interesaţi de istorie, este mult mai uşor de învăţat şi mult mai distractiv.

Întradevăr, este mult de muncă, dar  toată lumea îşi dă silinţa pentru a creea activităţi, cât mai interesante și productive iar rezultatele sunt extraordinare. Copiii sunt implicaţi, interesaţi și vor să descopere mai multe informaţii despre cele petrecute in trecut.

Munca nu este uşoară, dar lucrul în echipă și momentele petrecute cu echipa muzeului o fac interesantă şi mă ajută la dezvoltarea unor noi abilităţi.

Acestea sunt doar o parte din lucrurile interesante pe care le fac în muzeul Ziemi din Klodzko.

Pe lângă activităţile pentru copii sunt ghid turistic, ajut la crearea expoziţiilor, iar uneori creem evenimente mai mari ce includ concerte şi diverse activităţi.

Sunt la jumătatea drumului, unde am intâlnit voluntari extraordinari și foarte prietenoşi din diverse ţari. Am trăit experienţe frumoase în aceste 3 luni și sunt entuziasmat să descopăr, să întâlnesc noi provocări şi mai multă distracţie împreună cu ceilalţi voluntari în cele ce urmează.

34 Klodzko (3)