Volunteering Stories: În activități by Cultural Fiesta

Am participat deja la 2 activități pregătite de voluntarii ”Cultural Fiesta”:  prima a fost una din cele trei ateliere numită “Painting Class” al lui Chiara (Ruby). Cealaltă activitate a fost vizita de feedback interactivă de la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Îmi place mult ideea proiectului și îmi face plăcere sa fac parte mereu din activitățile lor. Cel mai mult apreciez  atitudinea fetelor: foarte zâmbărețe si te fac să fii fericit și cu o stare super bună! Îmi place foarte mult felul cum își promoveaza evenimentele și cum încearcă sa ajungă la public. Cred că se pricep la asta!

Darius F

Două străine ne-au schimbat perspectiva culturală!

Abordarea organizatoarelor din proiectul Cultural Fiesta a fost nemaipomenită, ideile proiectului au fost bine gândite si bine organizate. Toate acestea fiind complimentate de personalitățile lor spumoase care au făcut atmosfera personală și accesibilă. Vreau de asemenea să punctez faptul că activitățile implementate au fost inclusive, nici o persoană fiind discriminată din punct de vedere al sexului, vârstei, nivelului de cunoștințe sau capacităților. Am participat la concertul lui Marin ținut in cafeneaua Reverie care m-a deschis asupra unui nou gen de muzică, foarte rar întâlnit în Baia Mare.

De asemena, am participat și la activitatea ținută la Muzeul de Mineralogie. Iar dat fiind faptul că ni s-a cerut opinia asupra organizării sau a elementelor prezentate și că ni s-a cerut ajutorul pentru a face asemenea experiențe mai accesibile tinerilor ne-a ajutat sa fim auziți. Am avut ocazia să le văd pe fete lucrând la acest proiect și a fost ușor pentru mine să îmi dau seama că s-au străduit mult iar efortul depus a dat roade. Acum mă simt mai inclusă în cultura mea și mai implicată în activitățile care iau/vor lua loc în Baia Mare.

Petra L

 

Hei! Sunt voluntară locală la Team for Youth, iar în ultima perioadă am luat parte la niște activități din proiectul Cultural Fiesta. Ce este Cultural Fiesta? Este un proiect care își propune să apropie oamenii de cultură și muzee pe plan local.

Despre Book Club: Clubul de lectură a fost un proiect organizat de Ráchel care a avut parte o dată pe săptămână (marțea). Pe 3 august am participat la prima ședință. Am vorbit despre genurile noastre preferate de cărți și am stabilit un oarecare plan de bătaie. Așa se face că în următoarea lună am vorbit despre literatura mai multor țări (Slovacia, Spania, Italia…) și am descoperit tactici pentru a citi mai eficient.

Mi-a plăcut să iau parte la acestă activitate, mi-am făcut noi prieteni și am învățaț despre alte culturi. Mi s-a părut creativ și distractiv modul în care au fost promovate atelierele: prin videoclipuri tip story (atât pe Facebook, TikTok cât și pe Instagram).

Mi-ar fi plăcut ca activitățile să dureze mai mult și aș promova mai mult aceste acțiuni în școli și licee locale.

Andreea M

Activitățile care fac obiectul acestui testimonial sunt parte din proiectul internațional Cultural Fiesta. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate și coordonate în Baia Mare de către Team for Youth Association.