Volunteering Stories – Din random – de Răzvan K.

Salut numele meu este Kertesz Razvan am 19 ani si sunt din Romania Baia Mare. Eu particip intr-un proiect numit Year One la asociatia Team for Youth Association. Aici am sa va spun cate ceva din experientele mele din proiect si ca voluntar , eu fiind voluntar la aceasta asociatie de aproape 5 ani.

Incepand cu acest proiect, Year One in care ne ocupam de ”learnity + digital skills” mai exact workshopuri despre utilizarea progamelor de editare photo/ vide0 , creare de CV, ML, jocuri de roluri reproducand interviuri de angajare , testimoniale si promovare de volunntariat. Pe mine personal acest proiect ma sa ma faca mai responsabil de exemplu am resit sa invat cum sa lucrez mai bine in mediul digitala , sa fiu mai punctual , sa colaborez cu colegi mei si sa ma adaptez situatilor. Acestea sunt doar cateva exemple, sper ca la finalul proiectului sa am chiar si mai multe abilitati de lucru.

Cum am ajuns eu sa ma apuc de voluntariat a fost o intamplare foarte random.

Eu si cu 2 prieteni ne plictiseam si am spus daca tot nu facem nimic haideti sa mergem la voluntariat poate o ne placa , am fost la o intalnire de care am auzit din intamplare. Dupa, am continuat sa participam dar curand ne-am dat seama ca nu era pentru noi asa ca am incercat si la alta asociatie respectiv Team for Youth. Aici ne-a placut asa mult in cat inca suntem tot aici. Aici am aflat ca lucaram cu multi voluntari internationali astfel am ramas pentru a imi imbunatatii engleza si chiar ma ajutat. La inceput a fost mai greu pentru ca, de exemplu prima mea activitate cu voluntarii interanationali, a fost o prezentare si o dezbate despre un topic specific. Eu nestiind asa multa engleza imi era rusine sa ma implic mai mult. Am tot exersat pana am inceput sa ma simt comod sa vorbesc cu lumea in engleza.

Aici am sa va las cateva sfaturi pe care eu mias fi dorit sa le stiu cand m-am apucat de voluntariat sper sa va ajute. Ar trebui sa fiti responsabili cand v-ati luat angajamentul de a face ceva sa va dedicati pana la final . Sa vorbiti cu coordonatorii vostri de activitati, sa le spuneti daca sunt anumite probleme sau daca intampinati greutati in cadrul  unei activitati . Sa fiti prietenosi si sa va asteptati sa dati de persoane diferite de voi care ar putea sa va surprinda intr-un mod bun.

Nu toti suntem la fel si trebuie sa ii respectam pe cei din jurul nostru si sa nu judecam.

Voluntarul desfășoară activități la Asociația Team for Youth Association în cadrul proiectului Year One 2021-2-RO01-ESC51-VTJ-000044762, într-un proiect de 7 luni finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate (European Solidarity Corps) în Baia Mare.