Volunteering Stories: În Marsilia – by Alex

Background

Salut, eu sunt Alex din Brașov și sunt voluntar în Marsilia, Franța. Am început mobilitatea când aveam 19 ani (acum am 20) și sunt pasionat de interculturalitate, șah, fotografie și mâncare; În timp ce scriu acest articol mă aflu pe la jumătatea proiectului meu de voluntariat.

După terminarea liceului am descoperit lumea voluntariatului european prin CES – Corpul European de Solidaritate și am decis ca vreau sa fac asta pentru o vreme, așa că here I am.

Când am descoperit CES am și aplicat pentru câteva voluntariate de grup și la scurt timp eram deja în mijlocul pădurii în Finlanda, iar mai apoi lângă Balaton din Ungaria urmând să ajung în Alpii Francezi unde am descoperit familia Hors Pistes, organizația în care am decis să-mi petrec următorul an ca și voluntar. Misiunea mea durează aproximativ 12 luni în Marsilia Franța și din când în când în împrejurimi.

Am decis asta din indecizia cu privire la ce facultate vreau sa urmez și din faptul că participând în voluntariat de grup am creat o admirație pentru munca depusă de specialiștii din acest domeniu așa ca am decis sa îi ajut și să învăț de la ei.

Work

Sarcinile mele variază puțin în funcție de nevoile organizației, dar în general sunt legate de comunicarea externă a organizației, totul de la website maintenance la social media, photography si visual creation, pe scurt sunt suportul angajatului care se ocupă cu comunicarea dar chiar si-asa am destulă independența și flexibilitatea pentru a aduce propriile idei la viața și ajuta organizația în a crește și atinge scopurile.

Dar și ceilalți angajații au nevoie de mine, spre exemplu săptămâna asta am fost într-o școală generală și am ajutat la facilitarea unor ateliere despre comunicare și interculturalitate; am ajutat și la facilitarea unui youth exchange despre comunicare non-violenta.

Life abroad

Viața în Marseille este ca în orice oraș mare, dar mult mai mult deoarece putem spune ca Marseille este un oraș special, este un oraș foarte specific din sudul Franței fiind foarte influențat de cultura mediteraneeană. Viața de noapte este într-adevăr speciala aici, ai tot ce ai putea dori și tot ce nu ti-ai putea imagina. 

În Marseille trebuie sa iți găsești ritmul și să te adaptezi la neobișnuit, go with the flow and don’t question it.

Ca și voluntar ai niște limitări financiare dar in același timp nu ai atât de multe responsabilități, este un balans mai greu de înțeles, dar care merită odată ce încerci cu adevărat sa înțelegi scopul din spate.

Voluntariatul cu CES/ESC oricare ar fi el este o experiență foarte făină care trebuie trăită și prețuită pană la urmă.

VA PUP DE LA DISTANȚĂ.