Povestiri din voluntariat: Activități cu copii

Știați că avem un super grup de voluntari locali ai organizației? Chiar dacă aceștia nu sunt tot timpul în prim plan, rolul lor principal fiind de a susține activitățile organizației în proiectele noastre locale sau internaționale, munca lor este neprețuită! I-am rugat să ne povestească câte ceva despre ceea ce fac ei în comunitatea locală, în special în activitățile cu copii din zone marginalizate.

Bună, eu sunt Vlad!

Fac asta pentru că am vrut să ies puțin din zona mea de confort, să mă mai pun puțin la încercare. Activitățile sunt de diferite feluri, îi ajutam pe copii sa învețe să scrie sa citească, dar ne și jucam cu ei baschet, fotbal, ping pong. Am învățat că sunt mulți copii foarte buni care ar putea ajunge foarte departe, dar trebuie un pic sprijin pentru ei. Ca realizări, am reușit să mă adaptez la o diversitate de caractere, personalități, gândiri și am învățat ca orice persoana cu o abordare corecta poate ajunge cineva.
Încurajez și alți tineri sa încerce sa fie voluntari, e greu la început, dar cu timpul devine mai ușor și chiar distractiv, te scoate din zona de confort și te ajuta sa colaborezi în echipa cu diferite persoane și cu cei de alte naționalități.

Alesia aici!

Sincer, activitatea aceasta m-a învățat foarte multe, de la cum nu e bine să-i judecam pe alții și faptul că viața nu e roz pentru majoritatea oamenilor. Mă bucur foarte mult că am reușit și că reușesc să ajut acești copii și sunt încă uimită de cât de deschiși sunt fiecare dintre ei sa vorbească cu noi si sa învețe de la noi.
Câteodată ne înțelegem greu cu ei pentru că sunt zile în care ei sunt obosiți iar noi obosim prin încercarea de a-i face să ne asculte, dar pana la urma reușim să ne înțelegem.

Eu sunt Mihai!

Activez în voluntariat de anul acesta și pot spune că este ceva ce mă scoate din zona de confort, dar este frumos. La activități ajutăm copii care sunt defavorizați. Îi ajutăm la învățat, îndeosebi la matematică, română, engleză, lucrând cu fiecare în parte sau în grupuri de 2-4 persoane. Îi susținem și motivăm să învețe, ca o șansă în plus pentru viitorul lor.

Salut, sunt Claudia!

Am început voluntariatul anul acesta și pe tot parcursul am reușit să ies din zona de confort, să nu îi mai judec pe alții și sa mă bucur de toate lucrurile pe care le am.
În cadrul acestei activități ii ajutam pe copii să citească și să scrie. Aceștia sunt dornici să învețe și încearcă să fie atenți, chiar dacă uneori sunt obosiți.

Hei, sunt Luisa!

Voluntariatul a fost o experiență pe care am dorit mult să o fac, iar anul acesta am avut oportunitatea să mă înscriu ca voluntar în activități cu copii de pe Craica. Copii de acolo sunt minunați, sunt respectuoși și se vede cât de mult doresc să învețe din diferitele activități pe care le facem cu ei, precum lecții de citit, scris sau exerciții de matematică. Ceilalți voluntari, de asemenea, sunt foarte prietenoși. La început, am ezitat deoarece a trebuit să ies din zona mea de confort, fiind înconjurată de atâtea fețe necunoscute, însă atmosfera este atât de plăcută și sunt atât de primitoare încât m-am simțit binevenită și parte din grup din prima zi.

Eric aici!

În experiența mea de voluntariat de 5 ani am întâlnit mai multi copii din diferite grupuri sociale, în prezent desfășor activități împreuna cu copii de pe Craica. Activitățile pe care le implementăm împreuna cu copii sunt: îi ajutăm să citească, să scrie, facem ore de romana și matematica cu ei. Feedback-ul copiilor este unul pozitiv având în vedere că se bucură și sunt dornici de a învața lucruri noi în prezența noastră și a personalului de acolo.

Alexandra 🙂

De când fac voluntariat m-am dezvoltat foarte mult ca persoana. Am învățat multe despre oamenii și am învățat că nu este bine să-i judeci pe ceilalți pentru mediul din care provin. Activitățile pe care le-am făcut cu copii de pe Craica au fost interesate și, deși unii copii au fost mai dificili, am reușit să ne înțelegem cu ei și să ne simțim bine, ajutându-i in același timp sa învețe să scrie sau să citească.

O altă Alexandra aici!

Dintotdeauna mi-am dorit să fac voluntariat pentru că mi-a plăcut această idee. Anul acesta am început și pot spune că îmi place foarte mult și că m-a ajutat să ies din zona de confort. Copiii de la Craica sunt foarte jucăuși și amuzanți, iar dacă ajungeți să-i cunoașteți veți observa că sunt niște persoane minunate, doar trebuie să le acordați puțin timp. La activități, în general, ne jucam cu copiii, îi ajutam să citească, să scrie și multe alte chestii care îi ajuta la educația lor.