ESCx: Getting INvolved

Voluntarii ESCpert au avut prima sesiune de informare cu privire la oportunitățile pentru tineri prin programele Corpul European de Solidaritate, Erasmus și inițiativele Eurodesk. Participanții au format echipe și au discutat despre situația la nivel local. Urmând idei create pe parcursul activităților, fiecare echipă formată a putut propune inițiative locale cu rezultate aplicabile pentru a adresa problemele ideintificate e ei. Printre ideile discutate s-au regăsit implicarea tinerilor în sprijinirea comunităților marginalizate, activități pentru copii în spațiile publice și activități menite să ajute câinii străzii.

Participanții au ținut să împărtășească cu noi câteva idei:

”Activitatea susținută de Cristina și Matteo a clarificat scopul și posibilitățile de aplicare ale programului Erasmus+, cât și informații utile despre Corpul European de Solidaritate și Eurodesk. Au propus activități distractive, de echipă, iar exercițiul de cunoaștere mi-a plăcut în special, deoarece nu am mai reținut atâtea nume într-un timp atât de scurt.”

Alex Augustin, 17 ani

Am învățat de la voluntari ce reprezintă și ce oportunități îți oferă Serviciul Eurodesk, programul Erasmus+ și programul Corpul European de Solidaritate. Mi-am dezvoltat abilitățile de comunicare într-o limbă străină și am fost încurajată să-mi exprim propriile idei și păreri. Consider că toate aceste trei programe EU îți oferă o multitudine de oportunități și îi încurajez pe toți tinerii care vor să aibă parte de o experiență de neuitat.

Holczer Noemi, 17 ani
A fost o experienta faină, mi-a placut energia overall de acolo, oameni faini. Ce mi-a placut cel mai mult au fost jocurile scurte care din ce am văzut pe toata lumea i-a făcut să se simtă bine, am învățat chestii noi despre Eurodesk, am învățat lucrul în echipă prin jocuri si activități, overall activitățile si jocurile au fost toate super ok. Unele prezentările PPT au fost cam lungi si plictisitoare însă am învățat din ele și informația a fost bună.
Fănățan Darius, 21 ani

Pasiune, prietenie, perseverenta și implicare. Acestea sunt primele cuvinte care-mi vin in minte atunci când mă gândesc la organizația “Team for Youth Association”. Marți, 17 August 2021, am avut plăcerea de a participa la una dintre activitățile ce aveau ca scop descoperirea programelor in domeniul educației, formare profesională și cunoașterea persoanelor de la UE. Printre acestea se enumera Erasmus + și Corpul European de Solidaritate.  Așa numita “Caravană” s-a desfășurat la office-ul “Team for Youth” intr-o manieră  plăcută, cu oameni grozavi, multe jocuri amuzante, iar la final, organizatorii activității, Matteo si Cristina, ne-au încântat cu câteva specialități specifice țării lor, mai exact, Italia. Din această experiență am învățat multe lucruri noi și detalii despre organizațiile ce se ocupă cu activități de voluntariat. Am avut șansa de a îmi dezvolta abilitățile intr-o limba străină, am fost încurajată sa îmi exprim liber opiniile, ideile și părerile. Programele abordate in tema discuției oferă o multitudine de  oportunități, astfel ca tinerii ar trebui sa fie încurajați să călătorească și să ofere ajutor in același timp.

Denisa B., 21 ani