Atelier de Pictat insigne

Activităţi:

Atelierul a fost împărţit în două etape una de confecţionare efectivă a insignelor dintr-o pastă de modelaj, iar adoua de pictare, lăcuire şi montură a insignelor pe acele de prins. Voluntarii asociaţiei noastre au modelat insigne de diferite forme şi mărimi în ziua de vineri. S-au pregătit toate materialele necesare pentru a doua zi: acuarele, pensule, spray protector, sisteme de fixare. Insignele “crude” au fost lăsate să se usuce până a doua zi.
Sâmbătă toţi doritorii s-au putut alătura atelierului şi împreună am pictat insignele cu diferite forme şi culori. Coordonatoarea atelierului nostru, invitată din Cluj, a arătat cum se pot realiza modele florale, geometrice şi fanteziste cât mai reuşite, împărtăşind din secretele ei.

Perioada: 1-2 iulie 2011

Obiective:

  • Confecţionarea de insigne din pastă de modelaj;
  • Învăţarea tehnicilor de pictat şi decorat insigne;
  • Stimularea creativităţii tinerilor şi încurajarea lor de a confecţiona singuri obiecte.

Rezultate şi beneficiari:
S-au realizat peste 200 de insigne colorate. Cei 15 tineri participanţi au învăţat cum să îşi confecţioneze şi decoreze singuri insigne sau orice alte obiecte micuţe din pastă de modelaj. Zeci de insigne au fost păstrate de creatorii lor ca să-şi decoreze hainele, genţile sau rucsacii pentru şcoală.

Cele purtând logo-ul Team 4 Youth, au fost oferite pe urmă colaboratorilor noştrii din alte ţări cu ocazia vizitelor acestora în România, sau a participării voluntarilor noştrii la schimburi de experienţă sau traininguri internaţionale.