Impresii ale elevilor din „Săptămâna altfel” la T4UTH

În cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”, elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare au petrecut câteva ore alături de Asociația Team For Youth. Acesta este feedback-ul lor:

Se spune că întotdeauna e bine să ai la îndemână un plan B, dar eu spun că e și mai bine atunci când acesta apare spontan și chiar funcționează. Asta am învățat miercuri în săptămâna Școala Altfel când ploaia părea că ne strică activitatea frumos plănuită, de fapt fiind doar premeditarea unei zile foarte frumoase.
Fiind printre primele activități pe care le-am coordonat, emoțiile au fost inevitabile dar cu ajutorul lui Ionuț, omul potrivit la locul potrivit și al colegilor, totul a mers bine. Dintre activități pot aminti filmulețe motivaționale și despre șocul cultural, discuții despre voluntariat și valorile sale, precum și jocuri de team building care par să-i fi atras și interesat pe colegi.
Teamă, emoții, bucurie, au fost numai câteva dintre stările prin care am trecut pentru realiza la final rezultatele bune ale activității noastre: tineri mai deschiși către ceea ce-i așteaptă și majoritatea dorindu-și să se reîntoarcă la noi „acasă” , Vasile Lucaciu, 55A- Biroul Team for Youth, adresă cunoscută de ei acum.
Rețeta pentru o activitate reușită este să luați un grup de tineri curioși și să îi puneți în mijlocul unui alt grup de tineri care dețin informații prețioase și idei ștrengare. Timpul necesar este de câteva ore, iar apoi rezultatul este garantat!

Mădălina Tămaș

În cadrul activității de miercuri, coordonată de colega mea Mădălina și de Ionuț Sabo, am învățat despre culturile altor țări, am avut activități de team building prin care am dobândit cunoștințe și m-am apropiat mai mult de colegii mei. Sunt mândră să fac parte din asociația Team for Youth. În rest activitatea a fost super, m-am distrat alături de colegi și sper că vom repeta experiența în viitor.

Carmen Fîrte

Activitatea Team for Youth a fost amuzantă, am aflat lucruri noi, iar organizarea a fost exemplară. Felicitări!

Sonia Jurge

Activitățile făcute în cadrul școlii altfel la Team for Youth au fost constructive și distractive. M-am simțit foarte bine alături de voluntarii asociației și a colegilor.

Lia Cozma

Activitatea de voluntariat de miercuri din Săptămâna altfel mi-a plăcut foarte mult pentru că am cunoscut persoane noi și interesante.

Remetean Ionuț

Am învățat un lucru foarte important de la voi și anume să mă interesez întotdeauna despe cultura țării în care merg în vacanță pentru a nu întâmpina situații neplăcute, de exemplu să nu mănânc tot din farfurie în China. Sunteți niște persoane minunate, a fost foarte frumos!

Toderici Loredana

A fost o experiență frumoasă și mi-ar plăcea să mai facem astfel de activități.

Zaharie Lavinia

Mi-a plăcut foarte mult, mai ales filmulețele, de asemenea și jocul Derdienii, deși mi-aș fi dorit să fac parte din echipa civilizației străine.

Pop Mădălina

Foarte frumos, m-am simțit foarte bine. Mi-a plăcut ceea ce am vizionat dar și celelalte activități. Mai vreau!

Selegian Alina

Miercuri, 3 aprilie, in cadrul programului scolar “Sa invatam mai multe, sa fim mai buni”, am avut placerea de a asista impreuna cu clasa mea la cateva dintre activitatile asociatiei Team for Youth. Printre aceste activitati s-au numarat dezbaterile pe tema socului intercultural, dezbateri constructive si educative, care au imbogatit cunostintele noastre legate de celelalte culturi; am luat parte la jocuri de team building si am reusit sa realizez ce fel de greseli se produc intre relatiile umane in diverse situatii si am dat o importanta mai mare tolerantei si empatiei, doua calitati absolut necesare societatii in care ne aflam.
Am fost surprinsa de placerea cu care voluntarii asociatiei au vorbit despre scopul lor si activitatile importante la care iau parte, dar si de rabdarea cu care s-au ocupat de noi.
Toate acestea m-au facut sa imi intaresc parerea despre toleranta, iubire fata de cei din jur si respect. Consider ca tinerii de azi au multe de invatat de la cei care se dedica cu atat de mult devotament in crearea unei societati mai bune, deoarece schimbarea incepe cu fiecare dintre noi si toti avem puterea de a lasa ceva frumos in urma noastra.
In final, pe langa faptul ca in ziua respectiva nu m-am mai despartit de tinerii asociatiei, ba chiar i-am insotit la o activitate care presupunea petrecerea timpului alaturi de cativa copii a unui centru care le ofera ajutor, pot spune ca m-am incarcat pozitiv cu niste sentimente foarte constructive si ca mi-ar face placere sa particip mai des la activitatile lor.

Andreea LEP