Youth Exchange: Design Your Ideas, Italia

Alătură-te echipei multiculturale din Belvedere Marittiomo, din sudul Italiei! D.Y.I este un schimb internațional de tineri
pe tematica ”antreprenoriat” care implică 36 de tineri din 6 țări: Portugalia, Franța, Italia, Lituania, Serbia și România.
Cu acest schimb de tineri organizatorii doresc să ofere tinerilor un spațiu pentru a reflecta asupra ideilor lor și a promova proiectele antreprenoriale din diferite realități. Acest proces va fi primul pas pentru o schimbare pozitivă în realitatea tinerilor din diferite medii sociale, cu diferite situații.

Ce iși propune pentru TINEri?!

– să răspândească dezvoltarea creativității și a ideilor antreprenoriale cu impact la nivel local;
– să promoveze bune practici în utilizarea resurselor cu grijp la timp, mediu și impactul social;
– să dobândească abilități de lucru utile pentru introducerea în câmpul muncii;
– dezvolta vorbirea în public, gestionarea timpului, gestionarea sarcinilor;
– să învețe cum să lucreze, să discute pentru a găsi soluții practice la probleme în cadrul unui grup multicultural;
– să promoveaze cetățenia activă în cadrul comunității lor;
– să promoveze metode de antreprenoriat cu implicații sociale.

Detalii proiect:

 • Nume: DESIGN YOUR IDEAS
 • Locație: Belvedere Marittimo, Calabria, Italia.
 • Perioadă: 21 – 30 septembrie 2021.
 • Locuri disponibile: 5 participanți + 1 lider de grup.

Cazarea se va face în camere mixte, la o pensiune agroturistică – Gallery struttura Agriturismo l’Arca | Agriturismo l’Arca di Anna Brambilla (agriturismo-larca.com) Având în vedere locația tipică, participanții trebuie să fie pregătiți să urmeze unele regulamente stabilite de proprietarii pensiunii și de coordonatorii proiectului (respectarea orelor de liniște, atenție la mediu și la spațiile de cazare/activități, politica privind consumul de alcool și fumatul). De asemenea, e bine să fiți pregătiți să luați contact cu animalele fermei – ponei, câini, păuni, capre, găini, care se vor mișca liber.

Criterii de selecție:

 • vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani (pentru participanți) și 18+ (pt liderii de grup), cetățenie RO;
 • interesul pentru tematica proiectului;
 • persoană activă, doritoare să învețe lucruri noi;
 • persoane responsabile, care pot respecta un program de activități și pot avea grijă de spațiul de cazare și de colegii din proiect;
 • tineri care pot locui cu mai multe persoane în cameră, pot împărții baia și spațiul de lucru (pe perioada schimbului de tineret);
 • având loc la o fermă să fie pregătiți să activeze într-un mediu rural, înconjurați de natură și animale domestice;
 • să aibă fie un vaccin anti covid + certificat verde (caz în care să fie pregătiți să își facă și un test antigen) sau să fie pregătiți să își facă 2 teste PCR (unul la plecare, unul la venire)
 • persoane ”open minded” care pot să lucreze cu tineri din alte medii și de alte etnii cu diferite motivații, stiluri de viață și cunoștințe;
 • cunoștințe de franceză sunt binevenite si un nivel minim de limbra engleză sunt necesare.

Detalii organizatorice:

 • Cazarea, masa și costurile de trai sunt acoperite pe baza programului Erasmus+.
 • Activitățile de curățare a spațiilor de activități și mese se va face de către participanți, cu resursele dăruite de asociația gazdă.
 • Costul transportului se rambursează  (deci banii se primesc ulterior, pe baza biletelor, pass-urilor, și facturilor în original) în limita a 275 de euro.

Cum aplici?

Pentru a aplica, trimite un CV  (în limba engleză), înainte de termenul limită, la adresa remus@t4uth.ro, cu subiectul ”DESIGN YOUR IDEAS”. Nu uita să menționezi în câteva cuvinte de ce vrei să participi. Nu uita să te asiguri că ai citit cu atenție anunțul și că îți iei angajamentul că vei putea participa pe toată durata la acest proiect. Mult succes! Candidații selectați vor fi contactați telefonic și via email, în cel mai scurt timp posibil!

NOU!
Dacă dorești să aplici ca un grup, asigură-te că vei fi tu liderul de grup și persoana de contact pentru ceilalți, și trimite toate cele 5+1 aplicații (CV-uri). În e-mail specifică componența echipei și punctul de pornire, precum și motivația grupului pe care îl reprezinți pentru a parcipa la acest schimb de tineret. Nu uita, aceleași reguli/cerințe se aplică și în cazul unei aplicații de grup!

TERMEN LIMITĂ – 15 AUGUST 2021

ATENȚIE!!! Selecția finală a participanților, precum și unele dintre activități se pot modifica în funcție de evoluția situației la nivel european datorată de COVID-19! Orice modificare va fi comunicată participanților ce aplică la acest proiect pe email, în timp util. Avem rugămintea ca voi, cei care aplicați, să faceți la fel în caz că vă retrageți participarea pentru acest proiect / nu puteți să participați.

Este de preferat să aveți vaccinurile anti-covid (cele aprobate de Uniunea Europeană) făcute și un certificat verde care să ateste acest lucru, iar dacă nu e posibil, să aveți în vedere efectuarea unui test PCR înainte de plecare și înainte de revenire în țară. Altfel, cel mai probabil, nu veți putea călători. De asemenea, participanții cu certificat verde, vor avea de efectuat un test antigen, pentru a respecta cerințele interne privind cazarea.