Schimb de tineri – Un Film Pentru Fiecare

Știai că principala cauză a consumului de droguri în rândul tinerilor este interpretarea greșită a informațiilor preluate din videoclipuri și filme artistice? În secolul trecut, peste 70000 de tineri au încetat din viață din pricina complicațiilor asociate cu consumul de droguri. Cei mai mulți dintre aceștia erau minori! 

Asociația Zatingo din Franța, coordonată de regizoarea de film documentar Zalissa Z., va organiza în octombrie un Schimb de Tineret, pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor. Proiectul va utiliza ca metodă de lucru filmul de conștientizare și dialogul structurat. Alătură-te echipei de 30 de tineri între 17 și 21 de ani și FĂ O SCHIMBARE!

Detalii despre proiect:

  • Nume: ”Youth and Drugs: To each his movie”
  • Locație: Angoulême, Franța
  • Perioadă: 12-18 octombrie 2015
  • Locuri dipsonibile: 6
  • Organizație gazdă: ZATINGO FF

Obiectivele proiectului:

Proiectul își propune să aducă împreună tineri pasionați de film din mai multe țări și medii culturale. Pe durata proiectului, aceștia vor contribui la crearea unui film intitulat “Let’s talk about drugs among young people…”, menit să informeze tinerii cu privire la problemele cauzate de consumul de droguri. Procesul de filmare și editare va fi supravegheat de către Zalissa și echipa de la Zatingo Film Festival 2015. Pe lângă aceasta, tinerii vor avea șansa să își dezvolte și abilitățile de public speaking și team-work prin participarea la diverse evenimente de informare cu aceeași tematică în școli și licee.

Criterii de selecție:

  • vârsta cuprinsă între 17 și 21 de ani;
  • interesul pentru tematica proiectului, pasionați de cinematografie;
  • dorința de a se implica activ în procesele de filmare, elaborare și editare a unui film documentar;
  • persoană activă, doritoare să învețe lucruri noi;
  • cunoștințe minime de limba engleză și/sau franceză – cât să se descurce pe drum și în timpul liber și să poată lucra în echipă eficient.

Detalii organizatorice:

Costurile de transport se rambursează în limita a 275 Euro, iar cazarea, suportul logistic, coordonarea în cadrul proiectului și trei mese pe zi sunt asigurate de către organizatori. Celelalte țări participante sunt Turcia, Anglia și Franța.

[button link=”http://www.t4uth.ro/wp-content/uploads/2015/08/The-drugs-and-the-youth…-Everyones-Film-1.pdf” text=”VEZI INFO-PACK AICI” bgcolor=”#a02424″ target=”_blank;”]

Cum aplici?

Pentru a aplica, trimite un CV și o SCRISOARE DE MOTIVAȚIE, înainte de termenul limită, la adresa remus@t4uth.ro, cu subiectul mailului: ”YE ZATINGO”. Mult succes!

TERMEN LIMITĂ PENTRU TRIMITEREA APLICAȚIILOR: 7 SEPTEMBRIE 2015