Povești din Exchange: Design Your Ideas Italia

”My personal experience with the youth exchange ‘Design your ideas’ is a very very positive one. This has been my very first time participating into such a program and I was completely amazed by how it turned out. The idea of the project was a great one, the activities were so enjoyable and the people responsible for the management of it were incredible (Associazione No Borders). I’ve met so many great people that otherwise I could have not and personally developed myself on so many levels. I’ve managed to overcome certain barriers and fears. Overall, it was a great experience that led to some personal growth and strong relations being formed. Not to mention that the location, accommodation, and food were incredible!”

Raluca Mihut

”Salut, mă numesc Radu și acesta este al doilea Youth Exchange pentru mine. Vreau să încep prin a îi mulțumi lui Remus și asociației Team for Youth pentru această șansă, dar și să îmi exprim gratitudinea față de Associazione No Borders. Acest proiect a avut loc într-o mică comună pitorească de langă mare, numită Belvedere Marittimo, regiunea Calabria. Tema proiectului a fost cea de antreprenoriat social. Pot spune că, deși nu am avut cunoștințe foarte multe despre acest topic, staff-ul a creat o serie de activități care ne-au îmbunătățit perspectivele asupra tematicii. Colectivul a fost unul fain, organizatorii ne-au făcut să ne simțim în largul nostru și au avut grijă ca experiența să fie una fun și foarte plăcută. Diversitatea colectivului, de la vârstă până la naționalitate, ne-a ajutat să legăm prietenii de lungă durată.
Activitățile de team-building, dar și cele legate de subiectul programului au fost o modalitate de învățare non-formala foarte eficientă care ne-au ajutat să deprindem atât soft, cât și hard skills.
Per total, a fost o experiență inedită și sunt foarte recunoscător că am avut oportunitatea de a lua parte în acest exchange.”

Radu Michnea

”Pentru mine, anul acesta a produs o adevărată schimbare datorită participării în youth exchange-urile susținute de Erasmus+. “Design your ideas” a fost al doilea proiect Erasmus+ la care am participat și cel mai apropiat sufletului meu. A fost o experiență minunată, unde am cunoscut oameni faini de la care am învățat multe.  Am învățat să comunic mai bine, să-mi structurez ideile, dar și să am curaj să vorbesc în public. Organizarea a fost impecabilă și activitățile foarte bine gândite și focusate pe cunoaștere și schimb de experiență,  dar și pe tema antreprenoriatului. Înainte să merg în exchange, aveam o idee despre cum o să se desfășoare proiectul și anume că o să avem activități despre antreprenoriat și cum să materializezi o idee antreprenorială, dar nu m-am gândit că o să leg așa frumoase relații de prietenie cu ceilalți participanți. Am învățat lucruri noi despre țări precum Lituania, Portugalia, despre care nu știam atât de multe, precum și cuvinte, sintagme în lituaniană, portugheză, italiană, franceză.
De asemenea, locația a fost de vis. Am stat la o pensiune agroturistică, situată pe munte și aveam vedere spre centru orașului și mare. Am interacționat cu animăluțele de acolo și am gustat piper direct din pom. Sunt foarte recunoscătoare că am fost parte din acest minunat proiect, pentru că nu am rămas doar cu amintiri și noțiuni antreprenoriale, ci și cu mulți prieteni.”
Georgiana Nan

Proiectul, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus s-a desfășurat în localitatea Belvedere Marittimo, cu participanți din Italia, România, Lituania și Portugalia. Tematica proiectului a fost antreprenoriatul social. Fi la curent cu oportunitățile noastre de voluntariat pe www.t4uth.ro, pentru ca și TU să iei parte la astfel de oportunități!