Gânduri din Schimburi de Tineret: Picture of you, picture of me II

Proiectul “Picture of you, picture of me II” a oferit ocazia unui grup de 5 tineri români și un grup lider să petreacă 10 zile în Genova, Italia dezbătând noțiuni precum discriminare, toleranță și incluziune socială. Tinerii au învățat, de asemenea, să folosească metode precum fotografie, video și interviu pentru a prezenta situație din comunicare.

26 POY (8)

Daiana Mihalcici, 18 ani:

Mă bucur foarte mult că am avut ocazia de a merge in acest exchange alături de niște oameni deosebiți, unde m-am dezvoltat, am învățat să fiu mai tolerantă, mi-am facut noi prieteni, m-am distrat, am lucrat, și nu în ultimul rând, am avut ocazia de a vizita Genova, care este superbă! La început, mă temeam că nu mă voi descurca cu limba engleză foarte bine, însă după ce am ajuns mi-am dat seama că nu a fost deloc o problemă. Am învățat să fiu încrezătoare în propriile forțe.

26 POY (4)

Vali Boico, 20 ani: 

Primul și, cu siguranță, nu ultimul meu schimb de tineret n-a fost numai despre incluziune socială, ci și despre legături amicale cordiale. Experiențele acumulate în Genova au fost puse în categoria amintirilor frumoase și vii, având puterea de a-mi smulge un zămbet larg de fiecare dată când privesc retrospectiv. N-a fost nimic prozaic, ba mai mult, totul a fost un traseu de la “a ști” la “a face”. Pe lângă multele activități interesante pe care le-am desfășurat, au mai fost și momentele de delectare și relaxare care ne-au arătat ce repede și frumos trece timpul într-un colectiv în care nu te simți îngrădit.

26 POY (7)

Diana Mortoiu, 23 ani:

A fost o experiență în care mi-am ieșit din zona de confort, timp de 10 zile am stat printre oameni din alte cinci țări. Am avut și o seară în care a trebuit să ne prezentăm țara și mai ales să o reprezentăm, am cântat, am dansat, am mâncat tradițional. Sunt foarte mândră că sunt româncă și m-am bucurat enorm că am putut să îmi reprezint tradițiile în afara granițelor României. Să nu uităm, am fost acolo pentru a realiza ceva…Ne-am format o echipă foarte bună chiar dacă nu ne cunoșteam și nu aveam foarte multe lucruri în comun. A fost un proiect în care m-am implicat 100% și care m-a făcut sa imi depasesc limitele. Muncă și distracție la maxim și foarte bine îmbinate.

26 POY (5)

Mădălina Tămaș, 20 ani (teamleader):

Acest Youth Exchange ne-a oferit oportunitatea de a interacționa cu oameni din medii nefamiliare nouă, ne-a adus mai aproape de realitatea în care trăim. Am realizat importanța toleranței și a incluziunii sociale într-o lume interculturală. Activitățile au fost inedite, iar noi ne-am putut folosi la maximum de experiențele anterioare.

26 POY (1)

26 POY (6)

26 POY (9)