Povestiri din Exchange: ”HeART” – Berlin, Germania

Salut, ma numesc Eric si am 20 de ani. Acest proiect a fost al treilea Youth Exchange la care am participat. Tema acestui Exchange ,,Healing with Art” a fost unul diferită față de de restul la care am mai participat. Proiectul a avut loc in Berlin, Germania.
Acolo am întâlnit multe persoane cu un stil de viață diferit cu care am rezonat din anumite puncte de vedere, pe partea mentală. Acest proiect mi-a fost de mare folos să conștientizez anumite probleme pe care nu trebuie să le neglijez în viața mea.
Am fost surprins că majoritatea participanților au fost deschiși când a fost vorba de anumite probleme din viața lor personala și tot timpul au încercat să ne dea cele mai bune sfaturi .
Activitățile au fost bine puse la punct si gestionate, coordonatorii tot timpul ne ajutau când le ceream ajutorul. În acest proiect am rezonat cu multa lume si am legat prietenii chiar din prima zi. Pe parcursul proiectului am putut observa că apăruseră grupulețe, normal, dar în fiecare seara cu toții ne adunam și stăteam până dimineața povestind experiențele noastre.
În concluzie acest Exchange mi-a fost foarte util si de abia aștept să merg în următoarele!

Aceasta experiență de Erasmus mi-a oferit oportunitatea de a dobândi noi cunoștințe cu privire la o problema cotidiana care deseori e neglijata de fiecare dintre noi. Pe parcursul acestor 10 zile, am reușit să călătoresc, să modelez, să construiesc, să cânt, să dansez și să mă pun în rolul altcuiva.  Atât oamenii cât și activitățile au creat un anturaj binevoitor în grupul nostru, formând relații, aflând despre noi culturi si moduri de gândire. Sunt recunoscător pentru șansa de face parte din această echipă extraordinară. (Gheorghe)

 

 

 

 

 

Proiectul, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus Plus s-a desfășurat în capitala Berlin. Tematica proiectului a fost terapia prin artă în sănătatea mintală. Fi la curent cu oportunitățile noastre de voluntariat pe www.t4uth.ro, pentru ca și TU să iei parte la astfel de oportunități!