Youth Exchange Stories: Ocna Șugatag – August 2023

Sunt recunoscătoare că am avut șansa să particip la primul meu Youth Exchange și nu regret nici măcar o clipă petrecută în acesta. Datorita acestui proiect am reușit să descopăr lucruri noi despre mine și despre cultura franceză, precum dansul și bucătăria cu specific francez. De asemenea am întâlnit multe persoane minunate cu care a fost o plăcere să interacționez, având șansa de a împărtăși experiențe de viață, păreri și idei, rezultând astfel prietenii și amintiri ce nu se vor uita prea curând. Toate activitățile desfășurate în cadrul acestui proiect au fost foarte interesante și diverse, astfel încât fiecare a avut șansa să facă ce îi place. Am avut o multitudine de jocuri atât în interiorul casei cât și în exterior, movie nights sau doar stăteam de vorbă până târziu în noapte. Sper să am șansa să particip în cât mai multe proiecte de acest tip. (Claudia)

Salutare! Mă numesc Darius și am 16 ani. Acest Youth Exchange a fost primul de acest tip la care am participat și totodată primul proiect Erasmus+.
Pot spune că a fost cu adevărat o experiență unică și inedită, unde am putut cunoaște tineri foarte deschiși, prietenoși, dornici să acumuleze cât mai multe informații despre orice. Am fost foarte încântat să văd cât de ușor am reușit să ne integrăm și să ne simțim toți ca într-o familie. Activitățile au fost foarte plăcute, diversificate și bine structurate, acestea dându-ți oportunitatea de a te apropia mai mult de cei din jur, de a reuși să dezbați anumite idei, anumite subiecte.
Am fost cucerit de entuziasmul grupului Francez la tradițiile și casele tradiționale ale Maramureșului, și sunt foarte bucuros că aceștia au putut să vadă o cultură atât de diferită și frumoasă.
Per total, sunt foarte recunoscător că am putut lua parte la această experiență fantastică, iar cu orice ocazie aș repeta-o!


Salut! De câțiva ani tot vedeam youth exchange-uri susținute de Erasmus+ și tot timpul mi-am dorit ca într-o bună zi să am și eu oportunitatea să particip într-unul și uite că aceea zi a venit. Acesta a fost primul Youth Exchange pentru mine și deși am avut mari emoții pentru că nu știam la ce să mă aștept, toate au dispărut in secunda in care am ajuns să îi întâlnesc pe toți. Am cunoscut persoane noi, cu idei diferite și am avut parte să învăț din cultura lor și să ies din zona mea de comfort. Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult a fost că fiecare persoană era încurajată să vorbească, să își exprime părerea față de un anumit subiect. Niciun răspuns nu era “corect” sau “greșit”. A fost o experiență frumoasă din care am avut foarte multe de învățat.

Așa că dacă aveți și voi oportunitatea de a participa măcar o dată la un schimb de experiențe cu tineri, just do it! (Natalia)

Bună, numele meu este Karina, am 17 ani și în perioada 11-21 august am participat la primul meu proiect Erasmus. Această experiență mi-a permis să ies din zona mea de comfort și să învăț mai multe despre cei din jurul meu prin diverse activități. În timpul acestui schimb am cunoscut 6 tineri din Franța minunați si deschiși ideii de a învăța tradițiile românești și de a ne arată la rândul lor echivalente franțuzești.
Faptul că am petrecut 10 zile împreuna ne-a apropiat foarte mult si cu totul că engleza nu era limba noastră materna ne-am înțeles foarte bine si am devenit rapid o mare familie.
După acest proiect am rămas cu amintiri minunate și cu niște prietenii care sper că vor fii de lunga durată. Așa că dacă aveți vreodată oportunitatea de a participa la un astfel de proiect nu stați prea mult pe gânduri si încercați deoarece activitățile si oamenii pe care ii veți întâlni vă vor permite sa va dezvoltați si sa învățați o mulțime de lucruri noi.
Proiectul a fost co-finanțat prin programul European: Erasmus Plus (acțiunea Schimb de Tineri) și coordonat de organizația Comité UFCV de la Loire în parteneriat cu Team for Youth Association și Association Murathènes.
Reference Number: 2022-1-FR02-KA151-YOU-000064619