KiwiPedia

18.07.2022

Training-ul ”Mishto-Spotlight” a vut loc săptămânile trecute în Baia Mare și Ocna Șugatag, Maramureș. Pregătit sub egidia ”Biroului German-Francez pentru Tineret” (OFAJ), instiutie creată în scopul promovării coperării dintre mai multe state și a promovării egalității și păcii.

”Mishto” și-a propus să ofere o oportunitate de învățare pentru 12 voluntari internaționali și locali din Europa, înainte de începerea mobilităților lor în cadrul Fundației de Fundatia de Voluntari Somaschi. Scopul a fost crearea unui grup închegat, cunoașterea punctelor tari ale fiecărui membru și pregătirea participanților în activitățile din comunitățile marginalizate. Viitorii voluntari au putut reflecta asupra rolului activităților non formale și voluntariatului în implicarea comunitară și dezvoltarea personală a tinerilor.

Activitatea a făcut parte din proiectul Erasmus Plus ”Kiwipedia”. ”Kiwidpedia” este un proiect coordonat de asociația Association Hors Pistes din Franța în parteneriat cu Team for Youth Association și alte 4 asociații cu profil similar din Europa.